Cumquats

Fukushu

Fortunella obovata hort. ex Tan.

TCF-017

GRUP VARIETAL

ORIGEN

DISPONIBILITAT

Cumquats i els seus híbrids

la Xina

Gener – Abril

DADES ORIGEN:

El Cumquat Fukushu és segurament un híbrid, però es desconeix amb certesa quins cumquats són els seus parentals. Es coneix com Changshou a la Xina (segurament per la ciutat del mateix nom situada a la vora del riu Yangtsé en el centre de la Xina) i com Fukushu al Japó. Es caracteritza per ser una planta xicoteta que creix molt bé en test i produeix fruits grans entre els cumquats, per la qual cosa posseeix un alt valor ornamental.

 

DESCRIPCIÓ ARBRE I FRUIT:

Arbre xicotet, quasi nan, de creixement lent però molt productiu. Fulles ovals més grans que en altres cumquats. Fruits grans entre els cumquats, de morfologia piriforme o acampanada; presenten la zona apical deprimida. Escorça llisa, de color groc ataronjat, no tan compacta com en altres cumquats, molt aromàtica. Albedo fi. Polpa ataronjada, àcida i més abundant que en altres cumquats. Presenta llavors.

 

USOS:

Les seues característiques li confereixen gran valor ornamental. Els fruits es poden consumir frescos i sencers, encara que la seua escorça tendeix a contindre un excés d’olis essencials.

RECEPTES

clear
Carrito
X